Friday, January 20, 2012

‘Pemimpin Paling Suci’ ?

Pemimpin Pembangkang Dimertabakkan oleh 


Kaum Khawarij.


Imam Mahdi, ‘Pemimpin Paling Suci’, Ulamak, Nabi, dan paling sengket Ustad.

Siapa masuk PAS dipanggil ustad, mula tukar fesyen berketayap dan kupiah, maka berCeraMAHLAH DIMANA SURAU yang di kuasai kaum khawarij ini.
Daripada ulamak sehingga kepada Nabi, hanya Tuhan sahaja yang belum digelar lagi kepada para pemimpin ini.
Video Anwar yang bermukah dengan pelacur china itupun dilabel sebagai Imam Mahdi – nak kata macam mana lagi? 
Nalakarupan, Izam Md Nor, Zulkifly Nordin, Umi Hafilda, Saiful Bukhari, adalah orang yang memperjuangkan Anwar Ibrahim sebelum ini kini cuba memberitahu betapa buruknya sikap Anuwar Ibrahim, Tapi baru-baru ini, penulis terbaca dalam sebuah laman web pro pembangkang yang melabel Anwar sebagai PEMIMPIN PALING SUCI!!
Tang mana yang suci pun penulis kurang pasti.  Tak payah sebut skandal seks yang terpalit pada dirinyalah, tengok saja penduduk Kg Buah Pala yang ditipu hidup-hidup Anwar Ibrahim pada 2008.
Konon masalah tanah kampung tersebut boleh selesai dalam tak beberapa minggu pembangkang memerintah, tapi penyudahnya hampeh.
Inikah dia contoh pemimpin suci?  Atau disebut paling suci?
Baru-baru ini Anwar disebut menyokong homoseksual pula, itu suci ke?  Walaupun menafikan sekeras-kerasnya menyokong homoseksual tapi cuba fahamkan petikan dibawah dari soal jawab langsung dengan BBC pada 12 Januari lepas:-
The BBC reporter had reportedly asked Anwar whether he was prepared to push for the idea of anti-discrimination as far as gay rights were concerned, to which he had allegedly said “we will have to review some of our archaic laws.
We Muslims and non-Muslims in Malaysia generally believe and are committed to support the sanctity of marriage between men and women, but we should not be seen to be punitive and consider the archaic law as relevant,  Anwar had told BBC.
Wartawan BBC bertanya pasal undang-undang di Malaysia yang mendiskirminasikan golongan homoseksual dan Anwar jawab ’menyokong perkahwinan lelaki dan perempuan tapi kita tidak sepatutnya dilihat terlalu menghukum dan mempertimbangkan undang-undang lapuk sebagai relevan”.
Jadi betullah Anwar sokong homoseksual pasal undang-undang yang dirujuk itu merujuk kepada undang-undang di Malaysia yang menghukum sesiapa juga yang melakukan hubungan homoseksual, tidak kira Islam tak Islam atau suka sama suka.
Masihkah Anwar pemimpin paling suci?