Thursday, December 22, 2011

POLITIK BENCI ORANG ... TAK AKAN LAMA BERTAHAN !

Ini Hari Babi Soilek Bagus Punya ....... ! SOI LEK bersama Penganjur Ecogreen X'Mas Forum, Lim Teck Hoe (kiri) di auditorium Pusat Sains Negara.Pembangkang didakwa mempolitikkan pembinaan Loji Pemerosesan Nadir Bumi (Lynas) menjadi isu sensitif bagi mencapai matlamat mereka supaya projek itu ditangguhkan, selain menyemai kebencian kepada kerajaan Barisan Nasional (BN).
Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek, berkata ini berikutan mereka dan badan bukan kerajaan (NGO) saja melihat loji berkenaan adalah berbahaya walaupun pakar sains dan teknologi sudah membuktikan sebaliknya.
 “Pada hari ini, mereka (pakar sains dan teknologi) dapat mengesan radioaktif berbahaya dan saya tidak percaya Kerajaan Pahang dan Kerajaan Pusat tidak sensitif serta bertanggungjawab dengan meletakkan kilang radioaktif berkenaan di Kuantan jika ia berbahaya.
“Jika anda bernafas sama dengan orang lain, maka semua ahli politik di Kuantan juga bernafas menggunakan udara sama seperti mereka yang menetap di kawasan berkenaan.

“Adakah anda mengatakan udara yang masuk ke dalam kediaman Menteri Besar Pahang (Datuk Seri Adnan Yaakob) dan ahli politik BN di sana adalah berbeza dengan kediaman penduduk lain. Saya berpendapat ia adalah tidak adil untuk berkata demikian dan ia adalah emosi yang dimainkan oleh NGO... ini adalah contoh terbaik,” katanya.

No comments: