Adakah 'Anak Kelantan ' hisap dadah salahkan BN ?????
Nik Ajis tidak menjalankan 'dasar Islam' sebenarnya, sehingga Anak Muda Kelantan terumbang ambing, kalau dulu pergi mana pun 'Anak Kelantan' boleh diangkat menjadi 'Imam' tapi sekarang setiap ceruk rantau terutama dibandar-bandar besar spt KL. Penagih Dadah, bersekedudukan (zina) , minum arak, tidak solat walaupun jumaat... semua ini dan sebahagiannya adalah 'Anak Kelantan' yang diLahirkan dan dibesarkan di Kelantan. Inikah 'membangun bersama Islam' ?
Mana Dasar Islamnya, kalau diKampung-kampung diKelantan dipenuhi gulungan Najis Dadah. Nik Ajis tak tahu, sebab dia tak masuk kampung dan bertanya khabar pun ... Asyik-asyik Isle ! sibuk ceramah sana sini.

Bila Pas lemas dan lemah  ... Sekali lagi Nik Ajis guna nama Islam dan salahkan BN
KOTA BHARU – Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat kecewa terhadap pemimpin Barisan Nasional (BN) kerana mengejek dasar Membangun Bersama Islam yang dilaksanakan Pas di negeri ini.

Beliau berkata, perbuatan itu memalukan kerana seluruh rakyat termasuk bukan Islam melihat bagaimana orang Melayu Islam menghina agama sendiri.

“Kenapa orang Melayu Islam datang ke sini (Kelantan) nak ejek dasar Islam? Saya malu kerana orang bukan Islam melihat perkara ini,” katanya ketika menyertai sesi penggulungan perbahasan titah Sultan Kelantan di Persidangan Dewan Undangan Negeri di sini, semalam.

Nik Abdul Aziz berkata, dasar Membangun Bersama Islam dengan menumpukan kepada ubudiyah, masuliyah dan itqan jelas bersumberkan al- Quran.

“Kita ambil semua itu daripada al-Quran bukan daripada mana-mana ideologi di dunia yang boleh diejek sesuka hati, kalau tolak al-Quran, tak jumpa jalan.

“Kita didik rakyat supaya apa sahaja yang kita lakukan mesti dengan taqwa kepada ALLAH SWT,” katanya yang juga Adun Chempaka.

Sementara itu, Nik Abdul Aziz meminta pelancong terutamanya dari luar negara agar menghormati tata susila ketika berkunjung ke negeri itu dengan tidak memakai pakaian yang menjolok mata.