Tuesday, September 20, 2011

PAS MAHU HUDUD ?


KENAPA HUDUD BERGEMA SETIAP KALI PILIHANRAYA TIBA.

Pas tidak mampu hasilkan draf hukum hudud pun.....


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang dianggap 'Tok Guru' sebenarnya tidak mempunyai ilmu untuk menghasilkan draf hukum hudud yang ingin dilaksanakan parti itu di Kelantan.
Menteri Besar Kelantan itu bukan pakar dalam pelbagai bidang ilmu yang merangkumi undang-undang syariah, usuluddin, baitulmal dan zakat, fikah dan hadis.
"Sebenarnya, Nik Abdul Aziz hanya pakar dalam bahasa Arab" dan kerana faktor itu Draf Perundangan Hukum Hudud Kerajaan Pas Kelantan 1990 tidak dirangka sendiri oleh ulama-ulama Pas sebaliknya terpaksa meminta 'bantuan ulama dari Asia Barat' yang mana kredibiliti mereka kurang diyakini.
Nik Abdul Aziz mengatakan beliau seorang Tok Guru, jadi kenapa beliau tidak merangka sendiri draf perundangan tersebut dan terpaksa meminta bantuan luar.
PAS sama dengan menate ni !
Setelah Pas ketandusan modal untuk menghentam UMNO, maka nasi basi yang dikutip itu dipanaskan semula untuk dihidangkan kepada rakyat Kelantan dan penyokong Pas lain semata-mata untuk meraih undi menjelang Pilihan Raya Umum Ke-13.
Pelaksanaan undang-undang hudud itu juga harus dikuatkuasakan di semua negeri yang ditadbir pembangkang iaitu Kedah, Selangor dan Pulau Pinang dan tidak terhad di Kelantan sahaja.

RAKYAT KELANTAN JANGAN LAGI TERTIPU DENGAN TIPU DAYA SEBEGINI .... SUDAHLAH TU, ISLAM SEBENAR-BENARNYA PADA AMALAN DAN TINGKAH LAKU KITA BUKAN PADA PERCAKAPAN DAN PAKAIAN KITA.
Justeru, adalah lebih baik Pas menumpukan usaha mendidik pengikutnya supaya mendalami ajaran Islam yang sebenarnya .

No comments: